U akciji SIPA-e kodnog naziva “Akademik” oduzeto oko 14 kg skanka i oružje

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u srijedu su pod nadzorom Tužilaštva BiH i u saradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom, te policijskim službenicima Granične policije BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, nakon višemjesečne istrage realizovali operativnu akciju kodnog naziva “Akademik”.

Prilikom realizacije navdene akcije na području grada Banja Luka uhapšene su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Organizovani kriminal” iz člana 250. Krivičnog zakona BiH, u vezi sa krivičnim djelom “Neovlašteni promet opojnim drogama” iz člana 195. Krivičnog zakona BiH.

U toku pretresa motornog vozila koje su koristila pomenute osobe, u posebno napravljenom skrovištu iza zadnjeg sjedišta vozila pronađeno je i privremeno oduzeto oko 14 kg materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu skank.

Pored pretresa u Banja Luci policijski službenici SIPA-e i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske izvršili su pretrese na više lokacija na području grada Istočnog Sarajeva i Trebinja. Tom prilikom na navedenim lokacijama pronađeni su i privremeno oduzeti jedna puška M-48 sa 369 komada municije cal. 7,9 mm, više mobilnih telefona te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Uhapšene osobe su kriminalistički obrađene u prostorijama MUP-a RS, te će u zakonski određenom roku biti predata na dalje postupanje nadležnom tužiocu.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*