Severina će s bivšim mužem dijeliti skrbništvo nad sinom Aleksandrom

Općinski građanski sud u Zagrebu donio je prvostepenu presudu prema kojoj će Severina Kojić i njen bivši suprug Milan Popović dijeliti skrbništvo nad šestogodišnjim Aleksandrom.

Ovo znači da će Aleksandar jednako vrijeme provoditi s majkom i s ocem – prvu i treću sedmicu u mjesecu s ocem, a drugu i četvrtu s majkom. Prve dvije sedmice u julu i augustu dijete će provesti s ocem.

Prema pisanju hrvatskih medija ovom presudom Milan je oslobođen plaćanja alimentacije u iznosu od 15.000 kuna (blizu 4.000 KM). Severina se nije pojavila na izricanju presude.

“Ovo je velika pobjeda za ravnopravno roditeljstvo i za našeg sina koji će sada imati mogućnost jednako vremena provoditi s ocem i majkom”, izjavio je Popović, prenosi Dnevnik.hr.

Do odluke Županijskog suda u Zagrebu sve ostaje po starom, budući da se radi o nepravomoćnoj presudi. Severinin menadžer Tomislav Petrović kazao je kako je nezapamćeno da se na istom sudu donose potpuno različite odluke.

“Nezapamćeno je da se na istom sudu, u vezi s istim djetetom, donose dvije suprotne odluke, da u jednom sutkinja odbija Popovićev zahtjev, jer nije u skladu sa zakonom, a u drugom druga sutkinja Verica Nikić sudi upravo ono što je prva sutkinja smatra nezakonitim. Verici Nikić sve su dosadašnje odluke u vezi sa Severininim djetetom srušili na višem sudu. Svako normalan može shvatiti o čemu je tu riječ”, kazao je Petrović.

Severina se iznervirala kada je vidjela presudu, ali njene javne reakcije još nije bilo.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*