Za sat vremena razgrabljeno 16 miliona KM subvencija za zapošljavanje

Službe zpošljavanja u Federaciji BiH su juče podijelile 16 miliona KM za subvencije za zapošljavanje u samo sat vremena.
Kako je izvijestio Večernji list, hiljade tvrtki utrkivalo se ko će prije podnijeti zahtjev za subvencije za zapošljavanje, a u Hercegovačko-neretvanskom kantonu su već u 8,03 h bila raspoređena sva sredstva.
Portal Buka izvijestio je kako odmah nakon pokretanja aplikacije u 8 sati ujutro stvari nisu baš krenule kako je trebalo.

Mladi poduzetni ljudi iz Tuzlanskog kantona su uočili nelogičnosti u radu aplikacije.
Naime, mnogi su prokomentirali da prvo u padajućem meniju aplikacije nije bilo Tuzlanskog akntona, a zatim su javljali kako je bilo poteškoća prilikom prijavljivanja u sam sistem aplikacije.
“Nakon niza pokušaja i stalnog izbacivanja greške, nakon 15 minuta uspijevam se prijaviti na stranicu, ali ponovo razočarenje, u padajućem meniju nema uopće Tuzlanskog kantona, za koji je najviše planirano sredstava po svim projektima”, napisao je na svom FB profilu Edin Šehić, poduzetnik iz Gračanice, koji je pokušao aplicirati na nekoliko svojih prijava za zapošljavanje mladih ljudi.
On kaže za BUKU kako je uradio ‘print screen’ stranice u 8 i 40 i da Tuzlanskog kantona nije bilo ni na jednom projektu.
Sistem za apliciranje je padao već od 8 sati, mnogi su bili “našpanovani” da se prijave, ali ih je istem jednostavno odbijao.

Niko ne zna što se u stvari dogodilo, ali je činjenica da je Program razgrabljen.

“Zbog dovoljnog broja pristiglih prijava i ograničenosti sredstava Javni poziv je zatvoren za Tuzlanski, Zeničko-dobojski, Srednjobosanski, Unsko-sanski, Hercegovačko-neretvanski, Zapadnohercegovački, Sarajevski i Hercegbosanski kanton”, navedeno je na službenoj stranici Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Larisa Šuša, aktivistica iz Gračanice, rekla je da je ovo sve što se dogodilo jako tužno.
“Danas sam se lično uvjerila da je sistem za neke potentan, a za nas većinu je odavno u padu”, kazala je ona za BUKU.
Kao dokaz ona je objavila i prepisku s operaterima.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*