(VIDEO) Omladinske politike i inicijative u novom izdanju emisije “RevolTucija”

U novom izdanju emisije “RevolTucija” govorimo o omladinskim politikama i inicijativama. Sa aktivistkinjama razgovaramo o izradi Strategije Vijeća mladih grada Tuzle. Sa jednim od aktivista razgovaramo o njegovom iskustvu u omladinskom aktivizmu, ali i o problemima sa kojima se suočavaju mladi u Lukavcu.

Imat ćete priliku saznati više i o prijedlozima za dopune i izmjene u sklopu programa rada Gradskog vijeća Tuzle za 2018. godinu, koje je uputio Omladinski pokret Revolt i koje su prihvaćene i usvojene. Na ovaj način su pokazali da informisanjem i aktivnim učešćem u odlučivanju zaista možemo mijenjati svoju lokalnu zajednicu.

Anketirali smo i studente kako bismo saznali da li su članovi neke omladinske organizacije, da li su pokrenuli određenu inicijativu za rješavanje nekog problema, a upitali smo ih i koji su prioritetni problemi za mlade u našoj lokalnoj zajednici.

Bit će riječi i o dugogodišnjoj inicijativi mladih ljudi okupljenih u Omladinskom pokretu „Revolt“, za imenovanjem šetališta Srđana Aleksića u Tuzli.

Pogledajte februarsko izdanje Revoltucije.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*