Prof.dr Mirsad Hadžikadić u Tuzli učesnik javne tribine o temi:˝Kako će Bosna i Hercegovina naprijed?˝

Prof. dr. Mirsad Hadžikadić, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, učesnik je tuzlanske javne tribine “Kako će Bosna i Hercegovina naprijed?”.

Skup će se održati u Hotelu Tuzla, u utorak 6. marta, u 18 sati, a dr. Hadžikadić će govoriti o svojoj političkoj platformi i predstojećim izborima u našoj zemlji. Prilika je to za direktan susret sa dr. Hadžikadićem i detaljnije upoznavanje sa njegovim političkim i profesionalnim djelovanjem.

– Raduju me predstojeći susreti tokom kojih ću imati priliku družiti se kako s mladim, obrazovanim ljudima, tako i sa zvaničnicima domaćih i međunarodnih institucija i kroz direktne razgovore približiti im ono što sam najavio kao plaformu svog političkoj djelovanja, istakao je dr. Hadžikadić.

Javnoj tribini će predhoditi stručno predavanje studentima Ekonomskog fakulteta.

Rođeni Banjalučanin, dr. Mirsad Hadžikadić, paralelno sa višedecenijski uspješnom akademskom i profesionalnom karijerom, vrlo posvećeno je učestvovao u osnivanju i radu nekoliko institucija koje su u fokusu svog djelovanja imale promociju države Bosne i Hercegovine. Osnivač i predsjednik Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu u Vašingtonu i Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti, dr. Hadžikadić trenutno obnaša funkciju izvršnog direktora analitičkih programa iz oblasti Analitike na svim koledžima Univerziteta Sjeverne Karoline u Šarloti.

Dobitnik je nagrade za životno djelo udruženja informacionih tehnologija na nivou savezne države Sjeverne Karoline i grada Šarlote. U centar svakog svog društvenog djelovanja stavlja nauku, razvoj i izvrsnost.

(tuzlarije.net)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*