NP Tuzla: Burni dječiji aplauz za predstavu ˝Sretni sat˝

Ima životnih puteva koji su duži, teži, puni prepreka ali su na kraju bolji, dugotrajniji, sigurniji i pošteniji. Nije iluzorno, kako danas neki misle, učiti djecu da se trud i rad isplati. Da je dobro biti vrijedan, truditi se steći dobre navike, poštovati roditelje, predstavom “Sretni sat” pokazali su glumci Narodnog pozorišta Tuzla djeci koja su u večeras pogledala predstavu.
Po motivima narodne priče predstavu je napisao i režirao Midhat Kušljugić. Najveći glumački teret nosi Edis Žilić koji ima tri uloge (glumi tri brata), te Mirna Mišković i Alisa Brkić. Dok su glumci na sceni, u pozadini se dio radnje odvija na ekranu. Djeci je posebno bilo zanimljivo kada se glumac sa pozornice pojavi na ekranu.
Roditelje tri sina od kojih je najstariji vrlo lijen, srednji misli samo na hranu, a najmlađi je vrijedan i radi i za braću, glume Jasmina Čelebić Tanović i Midhat Kušljugić. Čarobnjaka glumi Siniša Udovičić koji je i ovaj put pokazao višeslojni talent te je uradio i scenografiju, izabrao kostime i dizajnirao plakat.
Izvršni producenti:
Mirza Čatibušić, direktor Narodnog pozozoriša Tuzla i Jasna Kapetanović direktorica RTV 7.
Muzika: Denis Hadžić
Vokali u songovima: Renata Bagarić, Denis Hadžić, Mirna Mišković, Edis Žilić, Alisa Brkić, Jasmina Čelebić Tanović, Midhat Kušljugić i Siniša Udovičić.
Šef pozorišne tehnike: Menes Mušić
TV ekipa: Asistent reditelja na video produkciji: Siniša Udovičić i Denis Hadžić. Organizator snimanja: Dragan Krstić.
Rukovodilac tehničke službe: Mirzet Merić
Kamera: Mladen Hamović
Montaža i animacija: Boris Marković
Video ton: Denis Hadžić
Predstava se izvodi u sali Narodnog pozorišta Tuzla, a sve dodatne informacije i rezervacije mogu se dobiti na telefone: 035 251-645, 251-646 i 251-647 u Marketing službi Narodnog pozorišta Tuzla.
Prva repriza – Subota, 10. mart 2018. godine u 12:00
(tuzlarije.net)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*