Večeras premijera predstave „Kad postanem kralj“

U okviru 14.Dana Mladih Tuzle kojim se obilježava 14 godina postojanja i rada Udruženja „Mladi Tuzle“ Tuzla i 10 godina postojanja i rada Pozorišta mladih Tuzle, u nedjelju, 11.3.2018.godine u 19.30h na sceni Teatra Kabare Tuzla biće premijerno izvedena predstava „Kad postanem kralj“ nastala u produkciji polaznika Dramskog studija za djecu i mlade. Režiju za predstavu potpisuju Amila Beširović i Adnan Mujkić.

Svoju premijeru izvan Tuzle imala je u Belgiji, gradu Eupenu u septembru 2017.godine kao predstavnik BiH na Internacionalnom festivalu „Bina mira 2017“.

Predstava „Kad postanem kralj“ je nastala po motivima „Kralja lavova“ i predstavlja nezaboravnu priču o odrastanju i borbi za preživljavanju u kojoj opstaju samo najjači. Radnja predstave se odvija u svijetu životinja gdje je taj svijet iskorišten kao metafora i simbol za prikaz realnog ljudskog života i gdje su unutar životinjskog zapravo predstavljeni ljudski karakteri. Akcentovana je snaga ljubavi i prijateljstva na jednoj i vlasti i moći na drugoj strani. Predstavljena su dva različita sistema vladavine u kojem je posebno naglašeno korištenje moći kao sredstva manipulacije drugima. Jedan vid vladavine sa sobom nosi toleranciju, razumijevanje i otvoreni način razmišljanje kao ključ svake uspješne komunikacije, dok drugi, neprihvatanjem bogatstva različitosti i suživota, donosi destrukciju, monotoniju i otuđenje.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*