Screenshot_12

Putin je 2014. godine naredio rušenje putničkog aviona zbog dojave o bombi

Putin je u dvosatnom dokumentarnom filmu objavljenom na internetu između ostalog otkrio da mu je rečeno da je avion na letu između Ukrajine i Turske otet u vrijeme početka Zimskih olimpijskih igara u Sočiju prije četiri godine. Srećom, ispostavilo se da se radi o lažnoj uzbuni, a avion na kraju nije oboren. Dokumentarni film je objavljen uiči izbora koji će biti održani 18. marta, a očekuje se da će Putin pobijediti.

Aktuelni ruski predsjednik ima sedam protukandidata, ali niko od njih mu ne predstavlja ozbiljnu konkurenciju.

“Rečeno mi je da je došlo do otmice aviona koji je letio iz Ukrajine prema Istanbula te da otmičari zahtijevaju slijetanje u Soči”, rekao je Putin u filmu.

Piloti aviona Boeing 737-800 u vlasništvu turske kompanije Pegasus Airlines, koji je letio iz Kharkiva prema Istanbulu sa 110 putnika, prijavili su da putnik ima bombu te da im je rekao da preusmjere avion u Soči. Putin je kazao da su mu sigurnosne službe rekle da u tim situacijama procedura nalaže rušenje aviona, a predsjednik im je kazao da djeluju prema plamu.

Nekoliko minuta nakon te odluke je dobio drugi poziv te je informisan da se radi o lažnoj uzbuni. Potom je i sam otišao na otvaranje Zimskih olimpijskih igara u Soči.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*