Grčka suspendovala prvenstvo nakon što je vlasnik kluba s pištoljem ušao na teren

Grčka Vlada suspendovala je na neodređeno vrijeme fudbalsko prvenstvo, dan nakon što je vlasnik PAOK-a iz Soluna Ivan Savvidis s pištoljem ušao na teren nakon spornog gola na kraju meča protiv AEK-a u grčkoj Super ligi, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ministar sporta Giorgos Vasileiadis izjavio je u ponedjeljak nakon sastanka s premijerom Grčke da je prvenstvo suspendovano i da se ligaško takmičenje neće nastaviti “ukoliko ne bude novog, jasnog okvira oko kojeg se svi slažu, kako bismo nastavili dalje”.

Incident se dogodio na utakmici 25. kola fudbalskog prvenstva Grčke između PAOK-a i AEK-a, koji se bore za titulu šampiona. Utakmica se igrala u Solunu, a haos je nastupio kada je poništen pogodak za domaću ekipu.

Do 90. minute nije bilo golova, a tada je Fernando Varela postigao pogodak za PAOK, koji je glavni sudija poništio nakon konsultacija s pomoćnikom.

Na teren je utrčao i predsjednik PAOK-a Ivan Savvidis koji je sudeći po objavljenim fotografijama nosio pištolj oko struka. Tada je sudija prekinuo meč.

AEK je trenutno prvi na tabeli s 54 boda, a slijedi PAOK koji ima 52 boda i utakmicu manje.

(Fokus.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*