1203_kosa

“Moja kosa – tvoja kosa”: Akcija doniranja kose za djecu oboljelu od raka i u Tuzli

U sklopu projekta “Moja kosa – tvoja kosa” Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka organizira akciju šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka, koja će se održati 17. marta od 12 do 18 sati na centralnom platou unutar Bingo City Centra u Tuzli.

– U Bosni i Hercegovini od malignih bolesti godišnje oboli oko 60 djece različitog uzrasta. Procenat izliječenja se kreće oko 80 posto. Međutim, put do izliječenja je težak i bolan, a djeci, posebno djevojčicama, jedno od najtežih iskustava je gubitak kose.

Sve građane Tuzlanskog kantona pozivamo da dođu u Bingo City Centar Tuzli, 17. marta od 12:00 do 18:00 sati i doniraju kosu za potrebe izrade perika djeci oboljeloj od raka. Za sve one koji žele kosu donirati za izradu perika, bitno je napomenuti da kosa mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana, te minimalno 30 cm dužine (idealno je i duže).

Do sada smo izradili i uručili 14 perika, a 4 perike su trenutno u procesu izrade. Perike iz radionice Udruženja dostupne su, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu, saopćeno je iz Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

Inače, projekat “Moja kosa – tvoja kosa” podržan od strane Švicarske ambasade u BiH.

(TI)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*