Prosinečki objavio spisak igrača

Selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki objavio je spisak igrača za prijateljske utakmice protiv Bugarske i Senegala.

Na spisku se nalaze 23 igrača: Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Jasmin Burić, Sead Kolašinac, Ognjen Vranješ, Ervin Zukanović, Jozo Šimmunović,  Toni Šunjić, Samir Memišević, Ermin Bičakčić, Muhamed Bešić, Miralem Pjanić, Haris Medunjanin, Edin Višća, Haris Duljević, Deni Milošević, Elvis Sarić, Gojko Cimirot, Goran Zakarić, Edin Džeko, Kenan Kodro, Riad Bajić, Smail Prevljak

Nakon objavljivanja spiska selektor se kratko osvrnuo i na Senada Lulića istakavši da je došlo do nesporazuma u cijeloj komunikaciji.

“On je sam kroz medije rekao ponovo da neće igrati za reprezentaciju. Sada se moramo fokusirati na igrače koji su tu”, dodao je Prosinečki.

Kazao je da je Begović dobio poštedu budući da ima povredu koljena i da mu treba vremena za oporavak.

Reprezentativci će se okupiti 20. marta u Razgradu, a četiri dana poslije od 17.00 sati na stadionu ”Ludogorets Arena” odigrati meč s Bugarskom.

Četiri dana poslije bh. nogometaši putuju u Francusku gdje će u Le Havreu na stadionu “Oceane” odmjeriti sa Senegalom od 20.00 sati.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*