Francis Gurry u posjeti BiH: Intelektualno vlasništvo i moderna ekonomija

Generalni direktor Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (Vipo) Frensis Giri (Francis Gurry) danas i sutra boravi u zvaničnoj posjeti BiH.

Giri će se sastati s najvišim zvaničnicima BiH i održati predavanje o temi “Uloga intelektualnog vlasništva u modernoj ekonomiji” u amfiteatru Mašinskog fakulteta u Sarajevu, saopšteno je iz Instituta za intelektualno vlasništvo BiH.

Planirano je da se Giri sastane s članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, zamjenikom predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirkom Šarovićem, članovima kolegija Parlamentarne skupštine BiH i direktorom Instituta za intelektualno vlasništvo BiH Josipom Merdžom.

Giri je na čelu Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo od 1. oktobra 2008. godine. U maju 2014. imenovan je na drugi šestogodišnji mandat koji traje do septembra 2020. godine.

Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo je agencija UN koja predstavlja globalni forum za usluge intelektualnog vlasništva, politiku, informacije i saradnju.

U njenom članstvu je 191 država.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*