vstv_16112017

VSTV BiH: Godišnji izvještaj i Informacija o izvršenju budžeta

U Sarajevu danas počinje dvodnevna sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTVBiH) na kojoj će, između ostalog, biti razmatran Godišnji izvještaj ovog regulatornog tijela za 2017. godinu, kao i finalizirani Program rada VSTV-a BiH za 2018. godinu.

U skladu s prijedlogom dnevnog reda, članovi VSTV-a trebalo bi da se očituju o Izvještaju Stalne komisije za legislativu o ‘Peer Review preporukama’ (preporuke Evropske komisije) u vezi s izmjenama i dopunama Zakona o VSTV-u BiH.

Kako je planirano, biće razmatrane i informacije o izvršenju budžeta VSTV-a za 2017., odnosno o odobrenju budžeta za 2018. godinu.

Članovi VSTV-a BiH takođe će analizirati Godišnji izvještaj o radu Ureda disciplinskog tužioca (UDT) za 2017. godinu.

Na dnevnom redu je i Drugi polugodišnji izvještaj o realizovanju aktivnosti iz Strateškog plana VSTV-a za period juli-decembar 2017. godine, kao i Odluka o povećanju sistematizovanog broja pozicija redovnih sudija u Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Na sjednici će biti donesen određen broj odluka o prestanku/produženju mandata, odnosno imenovanjima nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*