Screenshot_2

Hawking imao legiju fanova zbog uloga u serijama “The Simpsons” i “Big Bang Theory”

“Zbogom Stephene Hawkingu, najinteligentija zvijezdo u historiji Simpsonsa”, napisao je izvršni producent popularne animirane serije Matt Selman.
Hawking je imao ulog gostujućeg glumca u Simsponsima u nekoliko epizoda od 1999. do 2010. godine. U jednoj od epizoda “They Saved Lisa's Brain”, ugledni autor je putovao u Springfield kako bi obavijestio mase ljudi da će njihova ideja o utopiji propasti.
Nekoliko puta se pojavio i u animiranom showu za odrasle “Futurama”. Prvo pojavljivanje bilo je u drugoj sezoni gdje mu je većina tijela “nestala”, da bi u sljedećoj sezoni bila prikazana samo njegova glava. Bio je u društvu sa Al Goreom, a govorio je o radu o vremenskom kontinuumu.
U legendarnom filmu “Star Trek: The Next Generation” iz 1993. godine komandir Data je igrao poker s hologramima Hawkinga, Alberta Einsteina i Isaaca Newtona.
Među posljednjim ulogama bila mu je u popularnoj seriji “Bing Bang Theory”. Glumio je u čak sedam epizoda.
Iako se njegov lik pojavio u epizodama animirane serije “Family Guy”, njegov glas nije emitovan i za njega je govorio Seth McFarlane. Bez njega nisu prošle ni serije “Doctor Who”, “Malcom in the Middle”, “Dexter's Laboratory” i “Seinfeld”.
Snimljen je i film o njegovom životu “The Theory of Everything”. Nominovan je u kategoriji Najbolja fotografija, a glumio ga je Eddie Redmayne koji je dobio Oscara za najboljeg glumca upravo zahvaljujući ovoj ulozi.

Bio je gost mnogih televizijskih emisija poput “Last Week Tonight with John Oliver”, “Late Night with Conan O'Brien”, “The Culture Show”, “Alien Planet” itd.

Hawking je preminuo rano jutros u svom domu u Cambridgeu. Imao je 76 godina.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*