UO Regionalnog ureda za saradnju mladih (RYCO) usvojio budžet za 2018.

Upravni odbor Regionalnog ureda za saradnju mladih (RYCO) na današnjoj je šestoj sjednici u Sarajevu, između ostalog, usvojio budžet Ureda za 2018. godinu.
Članovi Upravnog odbora kojeg čine predstavnici vladinih institucija i omladinskih nevladinih organizacija šest potpisnica sporazuma o osnivanju Regionalnog ureda za saradnju mladih Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije usvojili su Izvještaj o radu Regionalnog ureda za prošlu godinu i potvrdili imenovanje Savjetodavnog odbora Ureda. Takođe, na sastanku je razgovarano i o unapređenju rada Upravnog odbora i Ureda u cjelini.

Saradnja u oblasti mladih ima izuzetno važnu ulogu, a od Regionalnog ureda za saradnju mladih očekuje se da doprinese promovisanju evropskih vrijednosti, jačanju održive regionalne saradnje među mladima i uspostavljanju novih odnosa među mladima u regiji zapadnog Balkana, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Bosna i Hercegovina tokom 2018. godine predsjedava Upravnim odoborom Regionalnog ureda za saradnju mladih, te će se tokom predsjedavanja zalagati za unapređenje regionalnog povezivanja i na taj način pokazati i opredjeljenost za razvoj dobrosusjedskih odnosa, promoviranje mira i stabilnosti, što je u duhu postulata Evropske unije.

BiH je pravovremeno u punom kapacitetu ispunila svoje obaveze koje proizilaze iz Sporazuma o osnivanju Ureda, uključujući i obezbjeđenje prostora za njegov ogranak u Bosni i Hercegovini, uplatu kontribucije, te njegovo neometano funkcioniranje, navodi se u saopćenju.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*