Ulična akcija i performans u okviru projekta „Podijeljena prošlost – Zajednička budućnost“

U sklopu projekta „Podijeljena prošlost – Zajednička budućnost“ koji realizuje 19 organizacija u 6 država Zapadnog Balkana i Turskoj, tokom mjeseca marta i aprila u Bosni i Hercegovini se vodi Nacionalna kampanja pod nazivom „Prihvatanje oštećenosti“.

Kampanja se realizuje u nekoliko koraka, a trenutno se sprovode edukatorske aktivnosti za 18 mladih iz Tuzle na temu Procesa pomirenja i omladinskog aktivizma u sferi mira u Bosni i Hercegovini.

Dvodnevne radionice koje su se održale u prostorijama Omladinskog resursnog centra su predstavljale uvod u terenske aktivnosti koje planiramo realizovati u subotu 17.3.2017. godine na Korzu u Tuzli.

Pored prezentacije kvalitativnog istraživanja „Proces pomirenja u državama Zapadnog Balkana i Turskoj“ koje će građani moći da pronađu na našem štandu ispred Narodne apoteke, biće upriličen i ulični performans sa ciljom slanja mirovne poruke iz Tuzle, ali i sađenje drveta koje će se nalaziti u Gradskom parku Tuzla.

Akcija, koja će se odvijati na tuzlanskom korzu ispred Narodne apoteke i u Gradskom parku Tuzla, u subotu započinje od 12h i trajaće do 14h.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*