Mektić: Niko nema pristup informacijama pod oznakom tajnosti

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je Srni da niko nema pristup povjerljivim informacijama koje su pod oznakom tajnosti.
Mektić nije želio da komentariše pisanje portala “o informaciji Ministarstva bezbjednosti BiH o bezbjednosnim prijetnjama po BiH, dodajući da niko ne može da se pozove na informacije pod oznakom tajnosti kojima nema pristup.

“Ja se držim zakona. Ko postupi protivno Zakonu o zaštiti tajnih podataka čini krivično djelo i ko voli nek’ izvoli”, poručio je Mektić.

Ministarstvo bezbjednosti BiH označilo je, prema nekim navodima, kao bezbjednosnu prijetnju po BiH Ravnogorski pokret, vojvodu Slavka Aleksića, ruski Moto-klub “Noćni vukovi”, udruženja “RS – Čast otadžbine” iz Beograda, “Veterane Republike Srpske”, kao i radikalne selefiste.

U informaciji Ministarstva bezbjednosti BiH, koja je sačinjena na osnovu podataka dobijenih u posljednja dva mjeseca od policijsko-obavještajnih agencija nalaze se i imena pojedinaca koji predstavljaju prijetnju po bezbjednost.

Među njima su i Dževad Galijašević, Predrag Ćeranić, Miroslav Lazanski, Duško Vukotić, vođa ruskog moto-kluba “Noćni vukovi” Aleksandar Zaldastanov zvani Hirurg, i vođa ogranka ove organizacije u Srbiji Saša Savić. Zaldastanovu i Saviću je zabranjen ulazak u BiH, navodi “Indeks”.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*