Tuzlanski stonoteniseri tokom vikenda borili se na 3 fronta

Igrači kao i Uprava Stonoteniskog kluba “Kreka-Edelex” Tuzla proteklog vikenda imali su mnogo posla. Stonoteniska borba vodila se na 3 različita fronta ovog vikenda.
Seniorska ekipa Stonoteniskog kluba “Kreka-Edelex” Tuzla, koja je inače član Premijer lige Bosne i Hercegovine, igrala je u sledećem sastavu:
Ivanek Vladimir,
Gutić Edin,
Hanić Mirza.
Prvi meč naši stonoteniseri igrali su u subotu 17.03.2018 godine. Domaćin ovog premijerligaškog meča bila je ekipa Stonoteniski klub “Bosna” iz Sarajeva, pa se i sam meč igrao u Sarajevu. Naši momci su pokazali odličnu igru i borili su se do samog kraja. Naravno uz trud i borbu dolaze i rezultati, a upravo tako je bilo i u ovom meču. Igrači Stonoteniskog kluba “Kreka-Edelex” Tuzla uspjeli su donijeti bodove iz Sarajeva. Rezultat je iznosio 4-2 u korist Stonoteniskog kluba “Kreka-Edelex” Tuzla.

Drugi meč stonoteniske Premier lige Bosne i Hercegovine igrao se u Zenici. Snage su odmjerili domaćin Stonoteniski klub “Mladost” iz Zenice i gosti iz Tuzle, Stonoteniski klub “Kreka-Edelex” Tuzla. Postava gostiju iz Tuzle bila je kao i u prethodnom meču protiv STK “Bosna” iz Sarajeva. Dakle, za Stonoteniski klub “Kreka-Edelex” Tuzla igrali su:
Ivanek Vladimir,
Gutić Edin
Hanić MIrza.

Naši momci su dali sve od sebe i pružili odličan otpor favoritiziranom domaćinu iz Zenice. Inače, potrebno je naglasiti da se Stonoteniski klub “Mladost” Zenica nalazi u samom vrhu stonoteniske Premijer lige Bosne i Hercegovine i oni se bore za naslov prvaka države. Meč izmedju domaćina Stonoteniskogkluba “Mladost” Zenica i Stonoteniskog kluba “Kreka-Edelex” Tuzla završen je rezultatom 4-3 u korist domaćina. Kao što sam rezultat kaže, meč je bio zaista neizvjestan i težak do samog kraja, pa je Uprava Stonoteniskog kluba “Kreka-Edelex” Tuzla, kao i sami igrači, veoma zadovoljna na prikazanoj igri.

Igrači su imali veoma težak vikend i borbu na 3 različita fronta. Druga stonoteniska borba se odvijala u Tuzli, gdje je ženska seniorska ekipa Stonoteniskog kluba “Kreka-Edelex” bila domaćin Stonoteniskom klubu “HT Eronet” Mostar. Inače, potrebno je naglasiti da naše igračice takodje nastupaju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za žene. Meč se igrao u nedjelju 18.03.2018 godine. Stonoteniski klub “Kreka-Edelex” Tuzla igrao je u sledećem sastavu:
Kerkez Dragana,
Fazlić Amina,
Lovrić Ema.
Iako je riječ o zaista mladim igračicama, one su pokazale izvanrednu igru. Djevojke su svojim trudom u zalaganjem te hrabrom igrom osigurale nove bodove za Tuzlu. Rezultat meča je 4-1 je za Stonoteniski klub “Kreka-Edelex” Tuzla.
Svaka čast, djevojke.

Stonoteniski klub “Kreka-Edelex” Tuzla ima svog predstavnika i u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Radi se o ekipi Stonoteniski klub “Kreka-Edelex II”. Dakle, ovog vikenda se igrao Peti turnus Prve lige Federacije u Mostaru. Ekipa je postigla sledeće rezultate:
STK Brotnjo-STK “Kreka-Edelex II” , rezultat je bio 3-0 u korist ekipe STK “Brotnjo”.
STK “Kreka-Edelex II” – STK “Žepče”, rezultat je bio 3-0 u korist ekipe STK “Kreka-Edelex II” .
STK “Doboj Istok” – STK “Kreka-Edelex II”, rezultat je bio 3-1 u korist STK “Doboj Istok”.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*