Nastavak razgovora o funkcionisanju vlasti u FBiH

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara održaće danas sastanak s predstavnicima federalne izvršne i zakonodavne vlasti na kojem će biti nastavljeni razgovori o funkcionisanju vlasti u Federaciji BiH.

Sastanku će prisustvovati zamjenica predsjednika Federacije BiH Melika Mahmutbegović, federalni premijer Fadil Novalić i njegovi zamjenici – ministrica finansija Jelka Milićević i ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, saopćeno je iu Kabineta predsjednika Federacije BiH.

Poziv su, između ostalih, dobili i predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara, predsjedavajući Predstavničkog doma Edin Mušić i njihovi zamjenici.

Podsjećamo, na sastanku održanom prošle sedmice Čavara i predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti nisu postigli dogovor o prevazilaženju zastoja u radu federalnih institucija i rješavanju aktuelnih problema.

Šef Kluba Saveza za bolju budućnost u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Nasir Beganović izjavio je tada da je glavna prepreka dogovoru imenovanje direktora Poreske uprave, te dodao da je riječ o problemu u funkcionisanju vlasti na relaciji Stranka demokratske akcije (SDA) – Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH).

“Problem je u funkcionisanju Vlade Federacije BiH, odnosno navedenom imenovanju. To je očito jedna nepremostiva prepreka u ovom trenutku”, rekao je Beganović.
Očekivalo se da će na tom sastanku doći do dogovora, između ostalog, o održavanju sjednica Vlade Federacije BiH i domova Parlamenta Federacije BiH.

Početak sastanka, koji će biti održan u kabinetu predsjednika Federacije BiH, zakazan je u14.00 sati.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*