Predstava “Hoću kući” u petak i subotu

U okviru 14.Dana Mladih Tuzle kojim se obilježava 14 godina postojanja i rada Udruženja „Mladi Tuzle“ Tuzla i 10 godina postojanja i rada Pozorišta mladih Tuzle, u petak, 23.3.2018.godine i subotu, 24.3.2018.godine u 19,30 sati na sceni BKC TK biće izvedena predstava „Hoću kući“ nastala u produkciji polaznika Dramskog studija za djecu i mlade. Režiju za predstavu potpisuje Adnan Mujkić, a saradnice u radu su Anela Huremović i Dženana Pačariz.

Predstava „Hoću kući“ zasnovana po motivima originalnog teksta “Kući” autorice Ljudmile Razumovske govori o beskućnicima, o djeci koja su prepuštena sama sebi i ostavljena da preživljavaju. Priča prati njihovu neprekidnu borbu u potrazi za identitetom. Oni žele promjenu svog stanja, izlaz iz grčevite borbe za komad hljeba. Iako se čini da u takvim okolnostima nema mjesta za ikakvu vrstu vjerovanja, sva ta djeca ipak žele vjerovati u postojanje nekog drugačijeg svijeta koji će otkloniti njihove muke. Za neke od njih, taj svijet podrazumijeva bijeg iz države ili bijeg na bilo koje mjesto koje će obezbijediti sigurnost njima i ljudima koje vole, dok je za druge taj svijet zapravo onaj viši, produhovljeni nivo koji će odagnati ovozemaljsku bol i patnju. Sva ta djeca stvaraju sopstvenu iluziju kuće i imaju drugačiji pojam porodične zajednice i ljubavi, jer im se nikad nije pružila prilika da tu zajednicu zaista upoznaju.

Predstava se igra kamerno na sceni BKC TK, publika sjedi na sceni  zajedno sa stvaraocima, što predstavi daje posebnu formu. Nije namijenjena za uzrast ispod 12 godina.

Rezervacije karata na 061 365 800.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*