Cerić: Tempiram formu za Evropsko i Svjetsko prvenstvo ove godine

Trener najbolje bh. džudistkinje Branimir Crnogorac istakao je da je Larisa prva takmičarka iz BiH koja je osvojila jedan Grand slam turnir.

“Ova sezone počela je sjajno ovim izvanrednim rezultatom, a ovaj sport iz godine u godinu korača naprijed i kako ja volim reći, nikada nismo koračali unazad. Prvi put je neko iz ovog sporta osvojio Grand Slam i to na ovako superioran način”, rekao je Branimir Crnogorac.

Riječ je nakon toga uzela i sama Larisa, a ona je istakla da se nada kako će tempirati formu za dva veoma bitna takmičenja koja slijede.

“Mogu da kažem da sam jako zadovoljna ovim turnirom jer sam u nekim borbama stvarno bila superiorna. Zadovoljna sam formom i nadam se da će ova sezona biti uspješnija od prošle u kojoj sam osvojila drugo mjesto na Svjetskom Open prvenstvu. Imala sam malu povredu koju sam sanirala i sada kad sam spremna, nadam se da ću tempirati formu za dva veoma bitna takmičenja u ovoj godini – Evropsko prvenstvo krajem aprila i Svjetsko prvenstvo u septembru. Također, od maja počinje kvalifikacije za Olimpijske igre i nadam se da neće biti problema s tim”, kazala je Larisa Cerić, pa je nastavila:

“Po ko zna koji put, moram se zahvaliti ljudima koji mi najviše pomažu. To je moj trener Branimir Crnogorac i Arijana Jaha i ja moram reći da sam prezadovoljna što imam takve ljude oko sebe”, istakla je sjajna bh. džudistkinja.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*