Mladi reprezentativci spremni za susret sa Velsom

U Trening centru NS BiH u Zenici danas je održana konferencija za medije uoči takmice kvalifikafikacija za Evropsko prvenstvo 2019. godine sa Velsom, a medijima su se obratili selektor Vinko Marinović i igrači Stjepan Lončar i Darko Todorović.
Marinović je kazao da je ekipa spremna za sljedeći meč te da njegovi igrači posjeduju kvalitet čiji će domet biti poznat tek na kraju kvalifikacija.

“Ulazimo maksimalno spremni u utakmicu. Vels je dobra ekipa i biće teže nego u Bangoru kada smo pobijedili, ali uz ozbiljan pristup možemo ostvariti pozitivan rezultat. Amir Hadžiahmetović ima problema sa povredom pa ćemo večeras znati da li će moći da igra. U teškoj smo grupi i na nama je da napravimo iskorak, a vidjećemo koliko smo spremni za to. Ova ekipa posjeduje potencijal, ali na kraju kvalifikacija ćemo da vidimo koliki”, istakao je Marinović.

Veznjak Širokog Brijega Stjepan Lončar sa nestrpljenjem očekuje susret sa Velsom, a istakao je da nema više problema s povredom zadnje lože.

“Imao sam malih problema sa zadnjom ložom, ali spreman sam za sutrašnju utakmicu i jedva čekam da počne. Neće biti lako, ali očekujemo pobjedu”, kazao je Lončar.

Darko Todorović kaže da će ekipa pružiti maksimum u meču protiv Velsa i da su svi igrači motivisani za sljedeći meč.

“Nadam se da ćemo pobijediti sutra. Teren će biti težak i protivnik ima kvalitet, tako da ćemo morati da pružimo naš maksimum ukoliko želimo bodove. Motivisani smo i vjerujem da ćemo se suprotstaviti Velsu na pravi način”, istakao je Lončar.

Meč između BiH i Velsa na programu je u petak u 15:00 sati u zeničkom Trening kampu. Ulaz na utakmicu je slobodan.

 

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*