Predstavom ‘’Smeće’’ nastavlja se druga festivalska noć XVI TKT Fest-a

Beogradsko dramsko pozorište svečano je otvorilo 16.TKT FEST predstavom”Slučaj rupa”autora Ežena Joneska uz izvrsnu izvedbu glumaca Stefana Radonjića i Jelisavete Karadžića.

Prof. dr.sci Srđan Vukadinović autor je izložbi u čast književnika DuškaTrifunovića i DušanaRadovića čime je i započeo svečani dio Festivala.

Obraćanjem umjetničkog voditelja Teatra Kabare Tuzla Prof. Vlade Keroševića, koji je pozvao publiku na minutu šutnje u čast preminulog pozorišnog i književnog kritičara Vojislava Vujanovića, čitanjem međunarodne poruke povodom Svjetskog dana teatra studenta glume 2.godine ADU Tuzla Borislava Matovića i izvođenjem predstave završio se prvi festivalski dan.

Drugu noć Festivala ugostit ćemo crno humornu dramu ‘’Smeće’’ autora Ive Krešića nastaloj u koprodukciji: Mali teatar, Zagreb i Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača, Mostar.

Ova monodrama u izvedbi sjajnog mostarskog glumca Ive Krešića ‘’progovara o onim tihim susjedima, koji ne bi ni mrava zgazili, a onda iznenadno završe preko cijele stranice crne hronike dnevnih novina. Specifičnost predstave je da se uz glumca/autora pojavljuju i njegovi psi Flija i Koko u sporednim ulogama.’’

Samautor/glumac o predstavi kaže. ‘’Tekst je inspiriran stvarnim događajem. Smeće je redovito završavalo ispred ulaza gdje živim, vjerujem da nisam jedini kome se to događa. I dandanas jednom tjedno zateknem kesu ili dvije ispredulaza. Obično su žute kese, ali bude i bijelih. Ovim putem molim osobu koja to radi, ako čita ove retke, da prestane, jer to se ne radi ljudima. Ostalo napisano u tekstu je puka mašta, što bi bilo kad bi bilo, igra i zabava.‘’

Glume: Ivo Krešić, Flija. Kostim i scena: DavorPrah. Režija: Mario Kovač. Originalna glazba: Marko Jakovljević.

Sutra će se izvesti predstava ‘’Smrt i devojka’’ autora Arijela Dorfmana, Akademije umetnosti iz Beograda. Cijena ulaznice 7 KM, za studente 5KM uz pokazivanje indexa. Rezervacije i informacije na broj telefona: 035 264 733, kao i na facebook stranici Teatra Kabare Tuzla.

(RTV7/TKT fest)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*