Hakeri od Lazija ukrali dva miliona eura

Italijanski mediji objavili su danas da su hakeri ukrali dva miliona eura koje je Lacio (Lazio) dugovao Fejenordu iz Roterdama (Feyenoord) za transfer Stefana de Vrija iz 2014.

Kako prenosi “Il Tempo”, italijanski klub je prevaren tako što su hakeri navodno poslali mail u kojem je bio dokument sa Fejenordovim zvaničnim grbom i brojem računa na koji treba da se uplati novac na osnovu bonusa.

Hakeri su navodno promijenili podatke, odnosno međunarodni IBAN broj koji se posebno dodjeljuje svakom klijentu koji ima otvoren račun za međunarodne platne transakcije.

Iz Fejenorda su poslali dopis da nikakav novac nije stigao na njihov račun, nakon čega su Rimljani shvatili da su nasamareni. Zbog toga će morati poslati nova dva miliona za Roterdam.

Tužilac koji se bavio ovim slučajem uspio je da prati tok transakcije i ona je navodno završila u jednoj holandskoj banci.

Stefan de Vrij je 2014. godine došao iz Fejenorda u Lacio, ali će ovog ljeta napustiti italijanski klub bez odštete jer nije produžio ugovor.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*