Pjaniću nude bogatstvo, a Juventusu 80 miliona eura

Bilo je jasno već nakon ispadanja od madridskog Reala u osmini finala Lige prvaka da će u PSG-u krenuti u remont u ljeto.
Francuski naslovi im više nisu napeti, cilj je evropska kruna, a kao jedan od ključnih kotačića u ostvarivanju tog nauma, Parižani vide Miralema Pjanića.

Italijanski Corierre della Sera navodi da će šeici poslati Juventusu ponudu od čak 80 miliona eura za usluge plemenitog bh. veznjaka što bi torinski klub mogao prihvatiti budući da su ga oni Romi 2016. godine platili upola manje – 32 miliona plus bonusi.

Vjerovatno ni Pjanić ne bi imao ništa protiv da sjever Italije zamijeni “Gradom svjetlosti” budući da se spominje iznos od čak osam miliona eura godišnje plaće. Što je gotovo dvostruko više od onoga što trenutno prima u Staroj dami (4.5 miliona eura).

Nije interes PSG-a za Pjanića od jučer.

Koketirali su s njim Parižani još dok je bio u Romi, ali tada je Juventus bio brži. Ove sezone je Pjanić u 35 odigranih utakmica u svim takmičenjima ostvario učinak od šest pogodaka i 10 asistencija i izuzetno je bitan igrač u sistemu Masimiliana Alegrija, prenosi Goal.com.

Dobre igre napumpale su mu i vrijednost. Cijena mu je porasla sa 50 miliona eura, koliko je vrijedio na početku sezone, na čak 65 miliona! Time je daleko najskuplji bh. nogometaš u historiji. Usporedbe radi, Edin Džeko je na vrhuncu vrijedio 32 miliona eura, trenuto ga transfermarkt cijeni 22 miliona.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*