UEFA pokrenula proces protiv Guardiole i Liverpoola

Liverpoolu prijeti kazna zbog toga što su navijači ovog kluba koristili pirotehniku te ubacivali različite predmete na teren stadiona Etihad.

Što se tiče Guardiole, on je dobio crveni karton zbog verbalnog sukoba sa sudijom Antonijem Mateuom Lahozom na terenu nakon završetka prvog poluvremena, nakon čega je morao “preseliti” na tribine, ali je uprkos tome komunicirao sa onima koji su bili na klupi njegovog tima tokom drugog poluvremena.

Prema pravilima UEFA-e, menadžer ili trener koji dobije crveni karton ne smije “direktno ili indirektno komunicirati s igračima i tehničkim osobljem tokom utakmice”.

Podsjetimo, Guardiola se verbalno sukobio s Lahozom zbog toga što je poništen gol Leroyja Sanea. Sudija je dosudio ofsajd, ali su ponovljeni snimci pokazali da je to bila pogrešna odluka.

Liverpool čeka kazna i zbog pirotehnike te napada njegovih navijača na autobus u kojem su bili igrači Manchester Cityja. Taj napad se dogodio prije prve utakmice odigrane 5. aprila.

Prvu utakmicu je Liverpool dobio 3:0, a drugu 2:1, tako da s ukupnih 5:1 ide u polufinale, prvo u posljednjih 10 godina.

Žrijeb parova polufinala Lige prvaka bit će obavljen u petak u Nyonu u Švicarskoj, a zakazan je u 12:00 sati.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*