Ronaldo u šokantnoj završnici iz penala odveo Real Madrid u polufinale Lige prvaka

U Torinu Real Madrid je slavio rezultatom 3:0 i činilo se da će Real rutinski sačuvati prednost. Ipak, Juventus je vodio rezultatom 3:0 sve do 90+8. minute kada je Ronaldo iz penala postigao pogodak za konačnih 1:3, odnosno prolaz Kraljeva u polufinale.

Juventus je odlično otvorio susret i poveo već u 2. minuti susreta. Khedira je prošao po desnoj strani i ubacio loptu koju Mandžukić glavom zakucava u gol za vodstvo Stare dame.

Samo pet minuta kasnije ponovo je Juventus imao veliku priliku, ali se Higuain nije najbolje snašao pred golom domaće ekipe i šutirao je pravo u Navasa.

U 10. minuti Real je imao prvu veliku šansu kada se nakon brze akcije Bale našao oči u oči sa Buffonom. Velšaninov šut je odbranio Italijan, lopta se odbila ponovo do Balea koji je petom pokušao poslati loptu u mrežu, ali nije bio precizan.

Četiri minute kasnije Ronaldo je nakon solo prodora šutirao, Buffon je odbio loptu, a Isco je potom poslao u mrežu, ali je pogodak opravdano poništen zbog ofsajda.

Nakon 15 minuta meča Mandžukić se mogao i drugi put upisati u strijelce, no loše je šutirao nakon Pjanićevog kornera i Navas nije imao problema uhvatiti loptu.

Potom je uslijedilo mirnijih 15 minuta igre, a nakon tačno pola sata igre Marcelo je nakon Kroosovog ubačaja iz slobodnog udarca šutirao iz voleja, ali je lopta otišla visoko preko Buffonovog gola.

U 34. minuti Real je imao stopostotnu priliku. Ronaldo je sjajno uposlio Isca koji izlazi sam na Buffona, ali Gigi još jednom maestralno reaguje i spašava svoju mrežu.

Novi šok za Kraljeve uslijedio je u 37. minuti. Lichtsteiner, koji je u 17. minuti zamijenio De Sciglija, je ubacio loptu sa desne strane, a Mandžukić glavom uz dosta sreće i Navasovu pomoć postiže svoj drugi pogodak na meču.

Prečka gola gostiju se zatresla u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena nakon što je Varane šutirao glavom nakon Kroosovog ubačaja iz slobodnog udarca sa lijeve strane.

Ronaldo je svoj prvi udarac na susretu imao u 58. minuti susreta kada je pokušao sa ivice kaznenog prostora, ali je Buffon s lakoćom uhvatio loptu koja je išla po sredini gola.

Nakon sat vremena igre Higuain je bio u dobroj poziciji, ali je Navas sjajno odbranio njegov udarac sa desetak metara.

Golman Reala je samo minutu kasnije napravio katastrofalnu grešku kada mu je lopta ispala nakon centaršuta, a Matuidiju nije bilo teško pospremiti je u praznu mrežu za 3:0.

U 79. minuti Buffon je još jednom bio na visini zadatka kada je zaustavio Iscov udarac sa ivice kaznenog prostora i odbio loptu u korner. Nakon ubačaja iz ugla u prilici je bio i Varane koji je šutirao iz okreta, Buffon je samo pogledom ispratio loptu koja je na njegovu sreću prozujala pored stative.

Pet minuta prije kraja susreta Ronaldo je šutirao glavom nakon Carvajalovog ubačaja s desne strane, ali nije bio precizan.

Kada se činilo da će susret otići u produžetke arbitar Oliver je u 90+3. minuti svirao penal nakon prekršaja Benatije nad Vasquezom, a Buffon je dobio crveni karton zbog prigovora.

Higuain je napustio teren da bi ušao Szczesny, ali je Ronaldo u 90+8. minuti pogodio iz penala za veliko slavlje madridskog kluba.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*