Sa sjednice Gradskoga vijeća Tuzla

Vjećnici Gradskoga vijeća Tuzla su u nastavku sjednice Vijeća danas prihvatili Informacije o radu gradskoga Pravobranilaštva za 2017. godinu, te Informaciju o realizaciji Akcionog plana ravnopravnosti  spolova za period 2013.- 2016.godina.

U nastavku rada Vijeće će se izjašnjavati o radu Stručnog tima  za  određivanje  naziva ulica, trgova i mostova u Gradu,  kao i Informacija o realizaciji projekata iz oblasti razvoja poduzetništva.

Biće, takođe,  riječi i o  organizovanoisti  i opremanju  službi zaštite i spašavanja  i stanju klizišta na području Tuzle u 2017. godini. Razmatrat će  se, takođe,  i Nacrt izmjena Zakona  o uslovima i postupku legalizacije  bespravno izgrađenih građevina i Zakon o dopunama  Zakona o porezu na promet nepokretnosti i prava.

Dnevni red sjednice GV Tuzla dopunjen je još jednom tačkom. Riječ je o Inicijativi za život sa manje boli, pokrenute u cilju nabavke senzora za bezbolno i kontinuirano mjerenje nivoa šećera u krvi za djecu i odrasle oboljele od dijabetesa.

 

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*