Pozorište mladih Tuzla: Nova dvorana za rad i novi polaznici Dramskoga studija

U adaptiranoj dvorani “Kaleidoskop” odmah nakon sinoćnjeg svečanog otvaranja, u organizaciji Pozorišta mladih Tuzle i tuzlanskog Centra za kulturu večeras će od  17,00 i 19,30 sato Pozorište mladih Tuzle realizovati prvi dogadjaj iz kulture od značaja za razvoj djece i mladih Tuzle i okoline. Riječ je o promociji upisa u Dramski studio za djecu i mlade 2018. za uzraste od 6 do 25 godina koji je ove godine upisalo 160 polaznika.

Javna promocija organizuje se u okviru projekta “Djevojčice i dječaci glasno protiv rodno zasnovanog nasilja” kojeg implementira Udruženje “Vive žene” Tuzla u partnerstvu sa Pozorištem mladih Tuzle, a kojeg finansira Evropska unija.

Dramski studio Pozorišta mladih Tuzle realizuje se punih 14 godina sa ciljem podizanja kulturne svijesti kod djece i mladih, ali i izgradnji samopouzdanja kod polaznika svih uzrasta, te stjecanja vjestina dragocjenih za zdravo odrastanje bez obzira na profesiju kojom će se polaznici u budućnosti baviti. Za 14 godina ukupno je edukovano 4500  djece i mladih ljudi. Od večeras ovom broju pridružilo 160 novih polaznika.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*