Predložen pritvor za dvije osobe osumnjičene za terorizam

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputilo je Sudu Bosne i Hercegovine prijedlog za određivanje pritvora za Maksima Božića, zvanog Abu Muhamed i Edina Hastora, zvanog Amidža, koji su osumnjičeni za terorizam, saopšteno je iz Tužilaštva.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Božić i Hastor su predati postupajućem tužiocu koji je predložio da im bude određen pritvor.

Ova mjera je, između ostalog, predložena zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i uticati na svjedoke ili saučesnike.

Pritvor je predložen i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ponovo počiniti krivično djelo, zbog ozbiljnosti krivičnog djela i zbog toga što za to krivično djelo može biti izrečena kazna zatvora u trajanju od deset godina.

Mjera pritvora predložena je i zbog činjenice da bi puštanje na slobodu osumnjičenih moglo prouzrokovati narušavanje bezbjednosti i javnog reda i mira, te ugroziti bezbjednost građana i imovine.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*