MK Tuzla: Sutra realizacija akcije “Pogledaj dva puta i spasi život”

Kao i svake godine na početku moto sezone MK Tuzla u saradnji sa MUP-om TK i sponzorom akcije Auto Kućom Nipex, realizuje akciju “Pogledaj dva puta i spasi život”.

Ovom akcijom organizatori skreću pažnju svim učesnicima u saobraćaju o po život opasnim situacijama u kojima su najugroženiji pješaci, biciklisti i motociklisti.  Datum održavanja, 14. april je simbolično izabran i za otvaranje Moto sezone 2018 u regionu kada mnogi Moto klubovi organizuju okupljanja i promotivne vožnje u svojim sredinama.

Tako će u sklopu akcije “Pogledaj dva puta i spasi život” u subotu 14.04.2018. od 14:30 do 15:30 na sjevernoj magistrali u ulici Kulina Bana na potezu od INA pumpe do stare Muzičke škole biće izmjenjen režim saobraćaja odnosno zatvorena desna saobraćajna traka u kojoj će od strane članova MK Tuzla a uz pomoć i obezbjeđenje PU Centar biti upriličen scenario nekoliko tragičnih nesreća s ciljem buđenja svijesti kao i podjela letaka.

U 16:00 na Panonici kod slapova je planirano interaktivno druženje i tribina u podizanju svijesti o bezbjednosti u saobraćaju i korištenju zaštitne opreme uz praktični i teoretski dio.

Učesnicima će biti podjeljeni priručnici za motocikliste koji sadrže puno korisnih informacija o vožnji, opremi i pružanju prve pomoći.

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*