fipa_libija13042018

FIPA: Libijski privrednici zainteresirani za ulaganja u BiH

Privrednici iz Libije Salem Mohamed Zidan i Mohamed Raid razgovarali su u Sarajevu sa predstavnicima Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA) u BiH o mogućnostima ulaganja u BiH, odnosno obnavljanju ekonomske saradnje i povezivanja privrednika dvije zemlje.

Raid, koji je i predsjednik Privredne komore i član parlamenta Libije, istaknuo je da su libijski privrednici zainteresirani za ulaganje u BiH, posebno uzimajući u obzir raniju dobru ekonomsku saradnju, saopšteno je iz FIPA-e.

Prema njegovim riječima, Libija je zemlja sa velikim privrednim potencijalima, tako da postoje velike mogućnosti za obnovu ekonomske saradnje, u sferi ulaganja i jačanja izvoza, te razmjeni kadra u zdravstvenom i tehnološkom sektoru.

Predstavnici FIPA-e upoznali su libijske privrednike o radu Agencije sa stranim investitorima, kao i mogućnostima za ulaganja u BiH, a održana je i prezentacija radi detaljnijeg predstavljanja uslova za poslovanje u BiH, operativnim troškovima, razlozima za investiranje, statusu stranih investitora, kao i privrednim sektorima sa fokusom na mogućnosti poljoprivredne proizvodnje.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*