Smajić donio velika tri boda Slobodi u borbi za očuvanje premijerligaškog statusa

Gosti iz Banje Luke su prvi zaprijetili. U 7. minuti sjajan šut Danilovića sa ivice kaznenog prostora Muminović brani i odbija loptu u korner.

U 15. minuti dobar napad Tuzlaka završio je Todorović koji je silovito šutirao, ali je za malo bio neprecizan te je lopta otišla preko gola.

Nekoliko minuta kasnije Smajić nije bio precizan, a potom je Vukliš bio siguran nakon novog Todorovićevog udarca s istekom pola sata igre.

U samom finišu susreta Vukliš je još jednom bio siguran nakon Smajićevog pokušaja, a kada su svi mislili da će prvo poluvrijeme završiti bez pogodaka, u 45. minuti domaćin je poveo. Musić je ubacio loptu iz kornera, a Smajić pogađa za veliko slavlje navijača Slobode.

U drugom poluvremenu tempo igre je pao, a jedinu veliku priliku vidjeli smo u posljednjih desetak minuta kada je Grahovac promašio zicer.

Posljednjih pet minuta meča gosti su igrali s igračem manje kada je Janičić isključen zbog oštrog starta nad Grahovcem, te je dobio drugi žuti karton.

Ovom pobjedom Sloboda je došla do 30. boda u sezoni, što joj daje velike šanse za očuvanje premijerligaškog statusa i naredne sezone.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*