ARK „Rekreativci“ Tuzla – Sastanak sa polaznicima Ljetne škole trčanja 2018

Prvi trening u okviru ovogodišnje Ljetne škole trčanja bit će održan u utorak, 17. aprila. Tim povodom, predstavnici ARK „Rekreativci“ Tuzla, održali su sastanak sa dosad prijavljenim polaznicima. Sastanak je održan u Međunarodnom ateljeu Ismet Mujezinović u Tuzli.
Bila je to prilika da se polaznicima, njih oko 50 približi ideja i cilj održavanja škole trčanja. Predstavljen je program radnih sati s prikazom planiranog napretka. Trkači, posebno polaznici, prve treninge imat će kombinovane – trčanje i šetnja, a postupno kako vrijeme i trening proces bude odmicao, aktivnosti će biti naprednije i zahtjevnije, a trkači spremniji za testiranja koja im slijede. Prvi test planiran je na tuzlanskom noćnom polumaratonu 21. jula kada će polaznici škole trčati trku na 5000 metara, potom trka na 10 000 metara mjesec dana kasnije u Ugljeviku, te polumaraton u Zrenjaninu početkom oktobra što je ujedno i kruna šestomjesečne obuke.
Treba naglasiti da naknada za svih šest mjeseci obuke iznosi simboličnih 60 KM, a svi oni koji plate školarinu, automatski postaju i članovi Kluba. U suradnji sa sponzorima, Klub svim svojim članovima omogućava povoljnije cijene pri kupovini u nekoliko trgovina sportske opreme.
Prisutni polaznici izrazili su spremnost i oduševljenje, a mi im želimo lake noge i da ih što više dođe do cilja.

ARK REKREATIVCI/RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*