Borba za finale: Sloboda želi razočarati Želju, Krupa ispisuje historiju protiv Zvijezde 09

Sloboda i Željezničar se sastaju na Tušnju od 18:00 sati, a prvi meč odigran na Grbavici prošle sedmice okončan je rezultatom 0:0. Ovaj rezultat blagu prednost daje Željezničaru kojem je za finale dovoljan remi s barem jednim postignutim golom.

Za Slobodu je ovo vrlo važan meč, jer Tuzlaci su se ove sezone neočekivano našli u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH tako da im je Kup najbolja prilika da spase sezonu. Naravno, ni Kup BiH neće biti dovoljan ako bi Sloboda doživjela krah u Premijer ligi i ispala. Tim s Tušnja u ligi ima šest bodova više od Čelika, prvog tima u zoni za ispadanje.

Ovo će biti poseban meč za trenera Slobode Slavka Petrovića, čovjeka koji je prije angažmana u tuzlanskom timu trenirao Željezničar s kojim je prošle godine zamalo osvojio dvostruku krunu. Na kraju je ostao bez ijednog trofeja, a na početku ove sezone uručen mu je otkaz. Tačnije, otkaz je dobio dan prije prve Željine utakmice u ligi.

“Željezničar je u istom paklu kao i mi. Deseti dan, a četvrta utakmica. Obje ekipe su umorne i odmorne dovoljno. Imamo protivnika s kojim smo u Sarajevu izvukli jedan rezultat koji i njima daje nadu. Nadam se da će naša uloga u domaćoj utakmici, uz veliku podršku gledalaca, biti na našoj strani te da ćemo doći do dobrog rezultata koji nas vodi u finale Kupa BiH”, rekao je Petrović.

Slobodi se nakon suspenzija vraćaju Terzić i Osmanagić, dok su pod velikim upitnicima Bekić i Rustemović.

Željezničar se i u ovoj sezoni bori za dvostruku krunu, a u posljednje vrijeme pruža predstave ispod očekivanja pa je u posljednjih pet takmičarskih utakmica upisao četiri remija i tek jednu pobjedu. U posljednja dva meča Plavi nisu ni davali ni primali golove. Trener Admir Adžem vjeruje da će na Tušnju Plavi igrati bolje i doći do finala.

“Nadamo se da ćemo odigrati dobru utakmicu, da ćemo odigrati hrabro i jako i da ćemo ostvariti plasman u finale. Sigurno je da nismo odigrali kvalitetno dvije-tri posljednje utakmice, ali sigurno je da ćemo dati sve od sebe kako bismo ostvarili plasman u finale Kupa. Poslije utakmice na Koševu samo je Hadžić izostao, priključuje nam se Sinan Ramović pa ćemo vidjeti koliko ćemo njega moći koristiti”, kazao je Admir Adžem.

Krupa će na svom terenu u 16:30 sati početi svoj meč protiv Zvijezde 09, a samo čudo može spriječiti ekipu Slobodana Stačevića da ne izbori finale, pošto je Krupa u prvom meču u gostima slavila 4:0.

U Krupi pozivaju navijače da u što većem broju dođu podržati klub koji piše historiju, jer i sam plasman u polufinale bio je historijski za Krupu, a koliko će tek velik biti eventualni plasman u finale za klub koji je prošle sezone debitirao u Premijer ligi.

Za Zvijezdu je plasman u polufinale ogroman uspjeh pošto se radi o timu koji nikada nije igrao Premijer ligu, ali koji se bori za ulazak u društvo najboljih timova u BiH. Zvijezda se u Prvoj ligi RS nalazi na prvom mjestu s dva boda više od Rudara iz Prijedora.

(RTV7/Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*