????????????????????????????????????

NUB “Derviš Sušić: Posjeta članova UO i zaposlenika Fondacije za bibliotečku djelatnost

Jučer su Tuzlansku biblioteku „Derviš Sušić“ posjetili članovi upravnog odbora Fondacije za bibliotečku djelatnost. U delegaciji koja je boravila Biblioteci u posjeti  bili su predsjednik Upravnog odbora Fondacije Edin Urjan Kukavica, članica Helena Lončar, i zaposlenici Fondacije Ernad Grahić i Alma Halvadžija.

Prema riječima  predsjednika Upravnog odbora Fondacije Edina Urjana Kukavice,Fondacija za bibliotečku djelatnost  svake godine obilazi biblioteke i upoznaju zaposlenike sa radom Fondacije, sa čime ona raspolaže i principima njenog rada. Nakon razgovora sa direktoricom Biblioteke Mirnom Trifković i Enisom Žunić, rukovodiocem Matične službe Biblioteke, gospodin Kukavica, nije krio zadovoljstvo  radom i stanjem Biblioteke „Derviš Sušić“.

  • Iznimno mi je zadovoljstvo kao čovjeku koji je cjeli život vezan za knjigu na ovaj ili onaj način, vidjeti  ovako uređen prostor i ambijent i vidjeti ovako lijepo  organizirani rad jedne ustanove u iznimno teškom vremenu i u vremenu koji nije samo politički i historijski opterećeno nego je opterećeno i digitalnim medijima koji nas uz ove tzv.društvene mreže poprilično odvajaju od onoga što čitanje i knjiga treba da budu i treba da znače, prije svega mladima, kazao je gospodin Kukavica.

Direktorica Biblioteke Mirna Trifković zahvalila se gostima, u ime svih zaposlenika Biblioteke na pomoći i podršci koje Fondacija pruža ovoj ustanovi od njenog osnivanja do danas.

Gosti su se upoznali sa svim odjeljenjima Biblioteke i njihovim zaposlenicima, te uručili poklon knjige Biblioteci nagrađene na konkursu Fondacije za izdavaštvo u 2017.godini.

(RTV7/NUB “D.Sušić”)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*