Borci ARBiH i HVO-a ušli na pregovore u Parlament FBiH

Tri demobilisana pripadnika Armije RBiH i jedan demobilisani pripadnik HVO-a ušli su u Parlament FBiH, kako bi sa poslanicima dogovorili vanrednu sjednicu na kojoj će biti razmatrani njihovi zahtjevi, javlja Avaz.
Podsjećamo, ranije danas je najavljeno da će sa pripadnicima boračke populacije, koji protestuju ispred Federalnog parlamenta, razgovarati tokom dana grupa za pregovore Predstavničkog doma, koja je formirana na čelu sa šefom Kluba HDZ-a BiH Jozom Bagarićem.

Izjavio je to Feni uoči početka vanrednog zajedanja Predstavničkog doma Bagarić, navodeći da će se na tom sastanku sagledati zahtjevi boraca i predstaviti aktivnosti koje se provode u cilju poboljšanja položaja boračke populacije.

Ranije šef kluba SDA Ismet Osmanović kazao je da je u parlamentarnoj proceduri jedino zakon o boračkim udruženjima, dok se od Vlade Federacije BiH, nakon ustaljene procedure, očekuje da u proceduru bude dostavljen Nacrt zakona o pravima demobilisanih boraca.

Stotinjak boraca i jutros se okupilo ispred Paralmenta FBIH i traže da im se obrati neko od zvaničnika te kaže hoće li Parlament šta učiniti za egzistenciju ove kategorije branitelja.

 

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*