Fed Cup reprezentacija BiH izborila palsman u play-off Grupe II

Pobjedom nad Norvežankama od 3:0, ženska teniska reprezentacija BiH je izborila play-off Grupe II Euro-afričke zone Fed Cupa koji se igra u Atini.

U prvom današnjem meču Jelena Simić glatko je savladala Astrid Wanju Brune Olsen sa 6:1, 6:0, a potom je Dea Herdželaš pobijedila Malene Halgo sa 6:4, 6:2.

Već osiguranu pobjedu u ovom susretu, naše su djevojke potvrdile i u dubl meču – Herdželaš i Simić savladale su norveški par Brune Olsen/Halgo sa 6:0, 6:2.

Sada je izvjesno da je Norveška četvrtoplasirana, odnosno posljednja ekipa u podgrupi B, a konačan poredak bit će poznat po završetku susreta između Luksemburga i izraela gdje je trenutno 1:1 i očekuje se početak dubl meča.

U podgrupi A, gdje su igrale tri ekipe od kojih je svaka imala po jedan slobodan dan, poredak na tabeli je već poznat. Danska je A1 nakon nakon današnje pobjede nad domaćom selekcijom Grčke, a Egipćanke su danas odmarale nakon što su u prethodna dva dana osigurale posljednje mjesto u podgrupi, izgubivši od Dankinja i Grkinja.

Za ulazak u Grupu I Europa/Afrika zone igrat će se susreti između A1 i B2 ekipe, dok će B1 igrati sa A2. Za opstanak u Grupi II igrat će A3 i B3, a u niži rang direktno ide B4.

U konačnici, dvije ekipe napreduju u viši rang Fed Cupa, dvije idu u niži, a tri ostaju i naredne sezone u Grupi II.

Tačan raspored mečeva u play-offu bit će objavljen u subotu 21. 4. u jutarnjim satima.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*