Utakmica Slobode i Radnika na TV ekranima

Nakon prvenstvene pauze zbog nastupa fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, naredni vikend je rezervisan za 7.kolo BHT Premijer lige BiH. Tuzlanska Sloboda svoju utakmicu igra u Bijeljini protiv Radnika, što je bila tema danas održane press konferencije u tušanjskom premijerligašu.

Naredni Slobodin protivnik se trenutno nalazi u opasnoj zoni, obzirom da u do sada šest odigranih utakmica ima samo jedan bod. Međutim, kako je istaknuto ovom prilikom, Radnik je mnogo bolji tim nego to pokazuje pozicija na tabeli.

„Možemo puno napraviti ako budemo pravi, da nam recept bude utakmica sa Zrinjskim, u kojoj smo savladali mnogo jaču i kvalitetniju ekipu. Vidjeli smo da možemo, i sa takvim odnosom i karakterom, u Bijeljini možemo očekivati povoljan rezultat. Znamo da je Radnik u problemu, i da mu je ovo zadnji „voz“ da uhvati priključak za opstanak, i to je prilika da iskoristimo njihovo moranje. Da pokušamo odraditi jednu dobru utakmicu, i vratimo se u Tuzlu sa pozitivnim rezultatom“, kazao je šef stručnog štaba Denis Sadiković.

Kada je riječ o sastavu, on se nebi trebao mnogo promjeniti u odnosu na utakmicu sa Zrinjskim. Bajraktarević ima tri žuta kartona, Mehanović je povrijeđen, a u tim se vraća Efendić koji je odradio kaznu. Novinarima se obratio i igrač Slobode Damir Mehidić. „Atmosfera u ekipi je na visokom nivou, i igrači su spremni za utakmicu. Idemo u Bijeljinu da se nadigravamo i ostvarimo pozitivan rezultat. Radnik nije bolja ekipa od nas, i pružićemo sve od sebe da se vratimo sa bodovima“, rekao je Mehidić.

Utakmica između Radnika i Slobode igra se u subotu od 16:30 sati, uz direktan prijenos na BHT1. U ostalim utakmicama 7.kola BHT Premijer lige BiH igraju Olimpic – Mladost, Travnik – Drina, Čelik – Sarajevo, Zrinjski – Zvijezda i Željezničar – Vitez. Utakmice Slavija – Borac i Široki Brijeg – Velež na programu su u nedjelju.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*