Inter i Lazio slavili i ostali u utrci s Romom za mjesta koja vode u Ligu prvaka

Poslije remija bez golova na Sardiniji (Cagliari – Bologna 0:0) u matine terminu, ovog popodneva odigrane su još četiri utakmice 34. kola Serije A.
Ekipe koje se bore za plasman na evropsku scenu, odnosno za Ligu prvaka, danas su ostvarile očekivane pobjede. Najubjedljiviji je bio Lazio, koji je pred svojim navijačima deklasirao Sampdoriju sa 4:0, a prema prikazanom, mreža gostiju mogla je da bude i punija.

”Načeo” ih je srbijanski  reprezentativac Sergej Milinković-Savić u 32. minutu, na centaršut Radua sa leve strane, a poslije nekoliko propuštenih prilika domaćih, De Vrij je u finišu poluvremena duplirao prednost – 2:0. U nastavku domaći su rutinski odrađivali posao, ali su u finišu ”dodali gas” i postigli još dva gola, oba puta preko Immobilea. Senad Lulić je odigrao cijelu utakmicu.

Poslije ovakvog epiloga, Lazio je na trećem mjestu zadržao bod prednosti u odnosu na i Inter, koji je ostao na petom mjestu, jer bod više ima i Roma.

Rezultati 34. kola: Atalanta – Torino 2:1, Lazio – Sampdoria 4:0, Udinese – Crotone 1:2, Chievo – Inter 1:2, Cagliari – Bologna 0:0, Milan – Benevento 0:1, Sassuolo – Fiorentina 1:0, SPAL – ROma 0:3.

Večeras se igra veliki derbi Juventus – Napoli.

(Vijesti.ba / SCsport)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*