Indijskim djevojčicama koje zajedno imaju 140 kg podvezan želudac

Osmogodišnja Yogita imala je 58 kilograma, a šestogodišnja Anisha 82 kilograma. Operaciju su izvršili hirurzi iz Indije. Već su izgubile šest kilograma.

Kako je ranio rekao njihov otac Rameshbhai Nandwana, obje su rođene s normalnom težinom, ali su se naglo počele debljati kada su imale tri mjeseca. Došle su u fazu kada nisu mogle hodati, a do toaleta su ih morali nosati. Jele su pet puta dnevno. Sestre bi pojele kilogram riže dnevno, popile 1,5 litar soka i količinski pojele hranu koliko bi odraslom čovjeku normalne težine bilo dovoljno za tri dana.

“Ne mogu vam opisati koliko smo presretni. Bilo je to dugo putovanje. Već vidimo rezultate i sretni smo što su već bolje”, rekao je 36-godišnji Nandwana.

Do operacije, otac je radio samo da bi kupio potrebne količine hrane. Govorio je kako bi prodao i bubreg samo da spasi djevojčice. Srećom, lokalna vlada je odlučila da im pomogne, kao i ljekari iz klinike Asian Bariatrics u Ahmedabadu.

Ljekari su kazali kako je riječ o genetskom problemu, ali da im mogu pomoći.

“Jedan drug iz komšiluka me je zvao ‘debela’ i zbog toga sam bila tužna. Ne sviđa mi se to. Želim smršati kako bih skakala sa svojim prijateljima”, kazala je Yogita.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*