Dramska sekcija KŠC “Sv.Franjo” osvojila Grand prix na festivalu u Konjicu

Sinoć je na sceni Doma kulture u Konjicu svečano završen 16. Festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva koji se realizirao u periodu od 16. do 22.4.2018.godine. Na festivalu su sudjelovale 23 predstave koje su se natjecale u dvije kategorije: školske kazališne grupe i kazališta.

Članovi dramske sekcije JU Katoličkog školskog centra ‘’Sv. Franjo’’ Opće gimnazije Tuzla pretpremijerno su u subotu izveli mjuzikl ZAČARANA ŠUMA autora James Lapine u režiji IvaneMilosavljević, koja ovom predstavom obilježava deset godina rada s mladima u školi na polju dramskog odgoja i obrazovanja pod pokroviteljstvom Centra.

Po prvi put u povijesti Festivala ova predstava je osvojila novoimenovanu nagradu GRAND PRIX-ZA NAJBOLJU PREDSTAVU U CJELINI NA CJELOKUPNOM FESTIVALU.Dodijeljene su još četir iNAGRADE: za kostimografiju, koreografiju, autorsku glazbu i za glumačko ostvarenje lika Pekarice učenice Šejle Hurić.

U srijedu, 25.4.2018. s početkom u 19,00 sati, u holu škole otvorit će se izložba svih urađenih školskih predstava u posljednjih deset godina u Općoj gimnaziji, nakon čega će uslijediti premijera mjuzikla Začarana šuma u Narodnompozorištu Tuzla s početkom u 19.30. Predstava će, također,sudjelovati i na 17. Festivalu srednjoškolskog teatra, Živinice, u četvrtak s početkom u 12 sati.

Režiju, adaptaciju filmskogscenarija ‘’Into the Woods’’, tekstsongova, scenski pokret potpisujeIvana Milosavljević;

 

„Začaranašuma” je moderna adaptacija bajki braće Grimm, s isprepletanim zapletima nekoliko priča. Ovaj tekst, postavljen u formi mjuzikla, prati dobro poznate priče o Pepeljugi, Crvenkapi, Džeku i magičnom grahu, te Zlatokosi, a sve su one povezane originalnom pričom koja se vrti oko pekara i njegove žene, njihovoj želji da osnuju obitelji, posjetu vještice koja je bacila kletvu na njih. Oni moraju pronaći četiri predmeta ne bi li usrećili zlu vješticu, skinuli kletvu i dobili dijete.

(RTV7/KŠC “S.Franjo)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*