Zapažen nastup tuzlanskih šahista na prvenstvu u Bihaću

U organizaciji Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine u periodu 19-22. 04. 2018. godine održano je 24. kadetsko prvenstvo u kategorijama do 8, 10, 12, 14, 16 i 18 godine te juniorsko prvenstvo do 20 godina u muškoj i ženskoj kategoriji. Domaćin prvenstva je bila općina Bihać odnosno MZ Kulen Vakuf,  dok je tehničku organizaciju uspješno uradio šahovski klub “Bihać“. Pravo nastupa su imali kadeti i juniori sa mjestom prebavilišta u FBiH.  Na prvenstvu je nastupilo 90 dječaka i djevojčica.

Tuzlanski šahovski klub „“Sloboda“ je nastupio sa osam takmičara i četri takmičarke i bio je najmnobrojnija ekipa na turniru. U uzrastu do 8 godina (dječaci) bronzanu medalju je osvojila Amer Hrnčić. U uzrastu do 10 godina (djevojčice) Šiljegović Nadina je osvojila bronzanu medalju. Odličnu igru tokom čitavog turnira je potvrdio Čulum Sanjin u uzrastu do 12 godina (dječaci) osvajanjem 1 mjesta.

Na prvenstvu su za Tuzlanski šahovski klub nastupili Faruk Kunić, Aldin Smajlović, Imran Babajić i Lamija Demirović (uzrast do 10 godina), Omar Memišević, Emir Harulahović, Osmić Enis, Ehlimana Babajić i Smajlović Naida(uzrast do 12 godina).

Osvajači medalja (Čulum Sanjin, Hrnčić Amer i Šiljegović Nadina) su stekli pravo nastupa na državnom prvenstvu  koje na rasporedu 13-16.05. 2018. godine u Neumu.

Tuzlanski šahovski klub vrši upis novih polaznika škole šaha te poziva sve zainteresovane da se prijave u prostorijama kluba na adresi Maršala Tita br.70 ili putem mejla tskslobodatuzla@gmail.com.

(RTV7/ŠK “Sloboda”)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*