Eurobikeri u utorak stižu u Tuzlu – Mobilnost prevladava granice i spaja kulture

Moto klub Tuzla je počastvovan učešćem u najvećoj humanitarnoj akciji koju pod pokroviteljstvom Europskog Parlamenta koju svake godine organizuju BBH (Bikers Brumi Hilfe) na čelu sa predsjednikom Dr Hermann Munzel-om i bajkerima Europe, što je donekle i dokaz da je humanitarni rad MK Tuzla prepoznat ne samo u našem okruženju nego i šire.

Ovom akcijom se Moto klub Tuzla sa ponosom pridružuje porodici Eurobajkera BiH koju predstavljaju predsjednik Srećko Boras i Halid Đulić – Lido, uz veliko hvala na podršci dugogodišnjem prijatelju kluba Zlatku Blaževcu – Abazu predsjedniku Eurobajkera HR, poručili su iz MK Tuzla.

Akcija pod nazivom “Solidarnost i Integracija u Europi” koja je prošle godine bila usmjerena prema Rumuniji je samo još jedan pokazatelj da bajkeri ne poznaju granice i kakvi su humanitarci, a ove godine je planirana na četiri lokacije i to Tuzla, Goražde (BiH), Prizren (Kos) i Ohrid (MK)
Radi se o 19 šlepera pomoći u vidu medicinske opreme, aparata i pomagala izuzetno velike vrijednosti.
Konvoj sa donacijom uz pratnju od preko 100 bajkera kreće iz Njemačke 29. aprila 2018 i kako je planirano stiže prvo u Tuzlu 01. maja 2018 a zatim zajedno sa MK Tuzla i Eurobikerima BiH nastavlja preko Goražda i Prizrena prema Ohridu.

Naravno takve stvari se ne rade na slijepo, pa je prethodno MK Tuzla ugostio petočlanu donatorsku komisiju Eurobajkera na čelu sa Dr Hermanom koja je posjetila Tuzlu i Goražde sa ciljem da utvrdi stanje i potrebe ciljanih institucija. Uz mnogo sastanaka, obilazaka i druženja sa Eurobajkerima i članovima MK Goražde u MK Tuzla kažu da je ovo bio jako produktivan i u mnogočemu izuzetan vikend.

(RTV7/MK Tuzla)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*