Sarri tužan i razočaran: Dominacija mora prestati, Premiership je zanimljiviji od Serije A

Juventus je u subotu nakon velikog preokreta i s igračem više savladao Inter, a Napoli je protiv Fiorentine u Firenzi poražen rezultatom 3:0. Nakon meča, Sarri je rekao da je jedina nada to što u životu sve negdje završava i da dominacija Juventusa jednom mora prestati.

“Jedina je nada da u životu sve mora negdje završiti, prije ili kasnije, a dominacija mora da prestane”, rekao je Sarri aludirajući na vjerovatno sedmu uzastopnu titulu prvaka Juventusa, pa nastavio:

“Moram reći da je Premiership svake godine sve zanimljiviji jer se pobjednici smjenjuju, raste ljubav prema timovima i svi imaju pravo da se nadaju uspjehu. Ovdje u Italiji je sve drugačije, rizik je što ćemo, ako govorimo o ligi, izgubiti mnoge fanove i onda će naš susret biti siromašniji”, kazao je Sarri.

Za kraj, trener Napolija se izvinio navijačima rekavši kako njegovi igrači nisu strojevi i da mora doći do zastoja.

“Izvinjavam se navijačima, obično ne igramo ovako loše, ali nismo strojevi. Ponekad može doći do zastoja u našim partijama”, istakao je trener Napolija.

Tri kola prije kraja, Juventus ima četiri boda više od Napolija, a do kraja prvenstva od težih utakmica očekuje ih gostovanje Romi, kao i finale Kupa Italije protiv Milana.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*