Večeras ćemo saznati prvog finalistu Lige prvaka

Real Madrid će večeras dočekati ekipu Bajerna iz Minhena (Bayern Munchen) u revanš utakmici polufinala fudbalske Lige prvaka. Real nakon prvog duela u Minhenu ima prednost od 2:1.
Bajern i Real se po sedmi put sastaju u polufinalu Lige prvaka, a pet puta je dalje prošao Real. Kraljevski klub je prošle godine u četvrtfinalu izbacio Bavarce nakon produžetaka na Santiago Bernabeu. Madriđani su i tada dobili prvu utakmicu 2:1 na minhenskoj Allianz Areni.

Tim Zinedina Zidana (Zinedine Zidane) večeras će još jednom braniti prednost od 2:1 iz prvog susreta. Bajern je prije šest dana poveo pogotkom Džošue Kimiha (Joshua Kimmich), nakon čega je Real preokrenuo golovima Marsela (Marcelo) i Marka Asensija (Marco Asensio).

Trener Bajerna Jup Hajnkes (Jupp Heynckes) zbog povreda neće moći računati na pet standardnih prvotimaca (Robben, Boateng, Vidal, Coman, Neuer), ali Bavarci sasvim sigurno u Španiju ne dolaze sa bijelom zastavom.

Real Madrid i Bajern Minhen ukupno su osvojili čak 17 naslova prvaka Evrope. Ipak, u ovogodišnjem velikom finalu u Kijevu mjesto je rezervisano samo za jednog od ova dva velikana evropskog i svjetskog fudbala.

Spektakularno polufinale Lige prvaka Real Madrid – Bajern Minhen pratite u direktnom prijenosu na BHT1 od 20:35 sati.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*