Bašić srušio favorizovanog Monfilsa i plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Minhenu

Naš teniser je odlično počeo meč, u trećem gemu osvojio break pa je brzo došao do prednosti od 3:1. U sedmom gemu Monfils je još jednom izgubio svoj servis pa je Bašić slavio s 6:2 u prvom setu. Mirza je u prvom setu bio posebno raspoložen kod servisa s četiri ostvarena asa, dok je nervozni Monfils napravio tri dvostruke pogreške prilikom servisa.

Oba tenisera su nesigurno krenuli u drugom setu i nakon razmjenjenih breakova bilo je neriješeno sve do šestog game. Bašić tada gubi svoj servis i Francuz, inače sedmi nosilac turnira u Minhenu, osvaja drugi set rezultatom 6:3. Unatoč dobroj igri u polju, Monfils je i u drugom setu napravio tri dvostruke pogreške prilikom svog servisa.

Već prilikom prvog Monfilsovog servisa u trećem, odlučujućem setu, Bašić uzima break i brzo dolazi do prednosti od 3:0. Ispostavilo da je taj gem ujedno bio i ključan budući da je Mirza do kraja sačuvao prednost i tako pobijedio favorizovanog Francuza.

Bašić će u drugom kolu ATP turnira u Minhenu igrati protiv slovačkog tenisera i kvalifikanta na ovom turniru Martina Kližana (122. ATP), koji je u prvom kolu izbacio Nijemca Floriana Mayera (72. ATP).

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*