Ženska stonoteniska reprezentacija BiH savladala Norvešku

Ženska stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine na 54. izdanju Svjetskog prvenstva u Halmstadu ostvarila je danas senzacionalnu pobjedu nad Norveškom od 3:0 i tako se plasirala u glavni žrijeb za plasman u Drugu diviziju.
Emina Hadžiahmetović, Snežana Marković i Sanja Milojica su u odlučujućim petom kolu Treće divizije ostvarile sve pojedinačne pobjede i iznenadile favorizorane Norvežanke, koje su ovim trijumfom izbacile iz utrke za plasman u Drugu diviziju.

“Još smo pod velikim emocijama jer ovaj rezultat nismo očekivale. Sva tri meča su bila za infarkt, ali su djevojke uspjele sačuvati živce i ostvariti veliki uspjeh za Bosnu i Hercegovinu. Sada nas očekuje kvalifikacioni turnir za Drugu diviziju, gdje se igra na ispadanje. Još ne znamo ko će nam biti protivnik”, kazala je iz Švedske trener Amela Hadžiahmetović Mujezinović.

Podsjetimo, naše najbolje djevojke su u prvom kolu sa 1:3 poražene od Velsa, da bi u naredna četiri kola ostvarile četiri pobjede, protiv Šri Lanke sa 3:1, nad Bangladešom od 3:0 (bez borbe) i Maldivima sa 3:1 te danas nad Norveškom.

 

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*