Croatia Airlines uveo cjelogodišnje letove na relaciji Zagreb – Mostar

Iz zračne luke Franjo Tuđman u Zagrebu juče je poletio prvi zrakoplov Croatia Airlinesa prema Mostaru čime je službeno uvedena nova međunarodna linija Zagreb – Mostar.
Prigodna svečanost, kojom je obilježeno ovogodišnje širenje mreže odredišta hrvatskog nacionalnog prijevoznika, održana je uoči prvog leta u čekaonici poslovne klase zagrebačke zračne luke, a nastavljena je nakon slijetanja u mostarskoj zračnoj luci.

“Nakon 15 godina stanke Croatia Airlines, hrvatski nacionalni prijevoznik, od danas ponovno povezuje Mostar i Zagreb, ponovno povezuje ovu regiju s glavnim gradom Republike Hrvatske, ali i ostalim destinacijama u koje zrakoplovi Croatia Airlines lete. Uvođenjem redovite međunarodne linije otvaramo nove stranice, a prije svega unaprjeđujemo suradnju dviju zemalja te istodobno omogućujemo još lakšu i kvalitetniju povezanost svim našim putnicima, kao i povezanost naše zemlje u cjelini. Današnji dan uistinu možemo smatrati važnom prekretnicom koja će u sljedećem razdoblju omogućiti lakše i ugodnije transfere svim putnicima, a važnost svega dodatno potvrđuje i činjenica da su letovi Mostar – Zagreb dio modela Public Service Obligation koji se primjenjuje na oko 300 linija u Europskoj uniji”, kazao je predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić.

Povezivanje Hrvatske i Bosne i Hercegovine letom Zagreb – Mostar pozdravio je i predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb Jacques Feron.

Redoviti međunarodni letovi Mostar – Zagreb predstavljaju četvrtu novu liniju hrvatskog nacionalnog prijevoznika u ovogodišnjoj turističkoj sezoni. Mostar je 40. europsko odredište u koje će zrakoplovi Croatia Airlinesa izravno letjeti tijekom ovogodišnje sezone u redovitom putničkom prometu.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa polijetat će iz Zagreba u Mostar četvrtkom i nedjeljom u večernjim satima , a iz Mostara u Zagreb petkom i ponedjeljkom u jutarnjim satima.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*