Solistički koncert Marije Šerifović 30. juna na Koševu

Marija je od ranog djetinjstva sebe zamišljala isključivo na sceni. Iako je znala da će joj muzika biti jedina profesija u životu posvetila se općem obrazovanju pa je pored muzičkih škola završila klasičnu gimnaziju, a kasnije upisala i studije menadžmenta.

Marija je uvijek naglašavala da je muzika smisao njenog života i da ne postoji u čitavom svijetu ništa što bi moglo da joj donese i zamijeni tu količinu ljubavi i sreće koju osjeća svaki put kada izađe na scenu.

Njenu interpretaciju karakterišu snažna emocija, specifična boja i jačina glasa kojom osvaja ne samo pažnju već i srce slušatelja. Nakon brojnih nagrada koje je osvojila na manifestacijama u zemaljama regiona – nagrade žirija za interpretaciju, nagrade novinara i kolega, uslijedilo je ono najveće – na Eurosongu Marija Šerifović je pobijedila na finalnom takmičenju u Helsinkiju sa pjesmom “Molitva”.
Kritičari Mariju ocjenjuju kao jedan od rijetkih talenata, a publika je prihvata kao izvođača koji svojim glasom izaziva posebne emocije. Pored velikih uspjeha, Marija je snimila albume “Naj-najbolja”, “Bez ljubavi”, “Nisam anđeo”, “Hrabro”, na kojima su sve pjesme postale hitovi, kao i nedavno objavljene pjesme “Deo prošlosti” i “11”

.
Prošlo je nekoliko godina od posljednjeg velikog koncerta Marije Šerifović u sarajevskoj Zetri kada je veliki dio publike ostao uskraćen za ulazak na koncert jer je kapacitet dvorane bio premal da primi sve one koji su željeli na koncert.

Nakon toga Marija je odlučila sa svojim saradnicima u BiH obradovati sve svoje fanove i publiku novim velikim solističkim koncertom 30. juna od 21 sat na stadionu Koševo u Sarajevu.

Pripreme za ovaj veliki muzički spektakl su uveliko traju, a Marija za sve posjetitelje i fanove koncerta priprema noć punu emocija i dobre pjesme.

Organizatori pozivaju sve da dođu i zajedno pjevaju sa Marijom Šerifović i učine ovaj koncertni događaj jedinstvenim u BiH ovog ljeta.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*